سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آژانس خبری آنلاین

پرسونای مخاطب - چگونه مخاطبان شرکت خود را شناسایی کنیم؟


مخاطب مهمترین هدف برای سرمایه گذاری بازاریابی و تبلیغات یک شرکت است. بازاریابی اولیه و هوشمند مهمترین چیز برای توسعه تجارت امروز شما و افزایش فروش کالا یا خدمات شما است.

بازاریابی اینترنتی یکی از اصلی ترین روش های هدف گذاری برای جذب مشتریان جدید است. بازاریابی دیجیتال ارزان تر، اما موثرتر و طولانی مدت تر از روش های قدیمی است. تحقیق مشتری اینترنتی یا بازاریابی دیجیتال با تولید محتوا یکی از رایج ترین و مهم ترین تکنیک ها در این زمینه است. تولید محتوا در قالب متن، پادکست، تصویر و ویدئو انجام می شود و یکی از عناصر اصلی آن شناخت شخص مخاطب است.



مخاطب چیست؟

همانطور که قبلاً گفتیم تولید محتوا یکی از روش های اساسی بازاریابی مدرن است. مهمتر از همه، چگونه می توانید محتوای مفیدی برای جامعه هدف خود تولید کنید؟ پرسونای مخاطب حاوی ادراک کلی یا تصویر ذهنی اکثریت مخاطبان است. پذیرش ذهنی مورد نظر ما باید کاملا بر اساس واقعیت های زندگی مخاطب طراحی شود. اطلاعات مورد نیاز برای طراحی این دانش ذهنی شامل اطلاعات عمومی مخاطبان است. اطلاعات کلی درخواست شده، رفتار، نیازها، ویژگی های شخصیتی و غیره مخاطب است.

لازم به ذکر است که اکثر پرسونای مخاطب حاوی اطلاعات کلی در مورد مخاطبان شما هستند. شخص، تصویر یا شناخت ذهنی مخاطب هدف مشکلی نیست که فقط به گروهی از افراد اختصاص داده شود. از آنجایی که مشاغل و حرفه های مختلف مشتریان متفاوتی دارند، شخصیت مخاطبان آنها نیز متفاوت خواهد بود.

 

اهمیت درک شخصیت های مخاطب در بازاریابی و تبلیغات

تبلیغات و بازاریابی قبلی بسیار گران بود، اما با توجه به هزینه، نتایج خوبی ارائه نکرد. در بیشتر مواقع دلیل اینکه تبلیغات به نتیجه نمی رسد این است که شخصیت مخاطب در نظر گرفته نمی شود. ارسال پیامک، ایمیل، بروشور یا حتی تبلیغات تلویزیونی همیشه برای همه کالاها و خدمات کارساز نیست.

بدون در نظر گرفتن شخصیت مخاطب یا به عبارتی بدون درک نیازها، آرزوها و خواسته های مخاطب، نمی توان محتوای مناسبی تولید کرد. تولید محتوا بدون در نظر گرفتن این نکات تنها تعداد کمی از بازدیدکنندگان را جذب می کند. محتوای تولید شده با آگاهی از شخصیت های مخاطب فقط برای کسانی که به اطلاعات مورد نظر نیاز دارند. پخش یا ارسال شده است. استفاده از این اطلاعات بر و



چگونه می توان مخاطب را تعیین کرد؟

در حالی که شخصیت مخاطب برای ما یک شناخت و درک ذهنی از ویژگی های مخاطبمان است، اما باید بر اساس دنیای واقعی مشخص شود. برای تعیین این فرد باید نیازها، آرمان ها، اخلاق و رفتار مخاطب هدف را مطالعه کنیم. ایده های ذهنی همیشه برای ما کارساز نخواهد بود زیرا احتمال اشتباه در این ایده ها زیاد است.

اطلاعات و معیارهای لازم برای تعیین شخصیت مخاطب شامل موارد زیر است:

اطلاعات استخدام و حقوق

اهداف شغلی، شغل مخاطب و ایده آل های زندگی.

تفکر عمومی در مورد زندگی و جهان.

سن شنوندگان.

نگرانی ها و مسائل مربوط به زندگی شخصی یا کاری گروه هدف.

جنسیت مخاطب.

سطح تحصیلات.

شرایط زیستگاه و منطقه.

خواسته ها و انتظارات مخاطب از محصول یا خدمات مورد نظر.

نحوه واکنش مخاطب به رقابت یا کسب و کارهای مشابه.



چگونه بفهمیم که شخصیت مخاطبان یا گروه هدف شرکت ما چه کسانی هستند؟

اولین قدم در تعیین مخاطبین هدف کسب و کار، در نظر گرفتن افرادی است که به محصولات و خدمات ما نیاز دارند. برای پاسخ سریعتر به این سؤالات، باید لیست کاملی از خدمات، کالاها یا اطلاعاتی که ارائه می دهیم تهیه کنیم. بر اساس لیست به دست آمده، می توانیم تصویری کلی از گروهی داشته باشیم که به محصول یا خدمات ما نیاز دارند.

پس از تعیین جامعه هدف، می توانیم از طریق نظرسنجی در مورد آن جامعه یا گروه، اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کنیم. کسب‌وکارهای مختلف از سؤالات متفاوتی در نظرسنجی‌ها استفاده می‌کنند. سوالاتی که در نظرسنجی پرسیده می شود باید کاملا هدفمند باشد تا اطلاعات مورد نیاز ما را از مخاطبان هدف در اختیار ما قرار دهد. استفاده از پاسخ های از پیش تعریف شده در نظرسنجی ها و تولید آمار روند کار را سرعت می بخشد



شخصیت مشتری چیست؟

تبلیغات سنتی اغلب قابلیت ها و ویژگی های یک کسب و کار را توصیف می کنند. بازاریابی نوین نیز سعی می کند برای نیازهای مشتریان و مخاطبان راه حل هایی ارائه دهد. تفاوت اصلی این دو تبلیغ در تجربه مشتری است.

تعریف شخصیت های مشتری مستلزم تحقیق بیشتر در مورد مخاطب است. این اطلاعات شخصی به ما می گوید که بهترین افراد یا مشتریان برای کسب و کار ما چه کسانی هستند. ماهیت فعالیت های روزانه مشتری، مشکلات و نگرانی ها و تصمیمات. اطلاعاتی وجود دارد که مشتریان برای ما ارسال می کنند.

عبارات پروفایل و مشخصات مشتری، شخصیت خریدار یا بازاریابی نیز ممکن است به جای عبارت شخصیت مشتری استفاده شوند. شناخت شخصیت خریدار به شما این امکان را می دهد که آنها را بهتر درک کنید تا از بهترین راه حل برای جذب آنها استفاده کنید. استفاده از این اطلاعات باعث می‌شود که تمام تلاش‌های ما برای تعامل با مشتری هدفمندتر و موثرتر باشد.



تفاوت بین مصرف کنندگان و مخاطبان

استفاده صحیح از پرسونای مخاطب در تولید محتوا، کاربران را از صفحه جستجوی گوگل به وب سایت مورد نظر هدایت می کند. با استفاده از گروه هدف یا اطلاعات کلی درباره مخاطب، جامعه هدفی با تعداد نسبتاً زیادی از افراد به دست می آوریم. از پرسونای مشتری نیز برای تشخیص و یافتن مشتریان ایده آل از جامعه هدف استفاده می شود. پرسونای مشتری می تواند مخاطب را با استفاده از جزئیاتی که دارد به دسته های مختلف تقسیم کند. مبنای تقسیم جامعه هدف و جداسازی خریداران از این گروه، توجه به نیازها و خواسته های مخاطب است.



آخرین کلمه

استفاده از بازاریابی و تبلیغات هدفمند یکی از موثرترین راه ها برای جلوگیری از گم شدن در بازارهای مختلف است. برای بازاریابی موثر و کارآمد در اینترنت، ابتدا باید بازار هدف خود را بشناسید. شناخت بازار هدف به شما کمک می کند تا مخاطبان و مشتریان خود را بهتر بشناسید و بر اساس نیازها و علایق آنها، محتوا تولید کنید و اطلاعاتی در مورد کسب و کار خود ارائه دهید. شناخت و درک نیازهای مخاطب به تقویت برند و افزایش فروش کمک می کند.

 

بیشتر بخوانید:  https://studiomani.ir/catalogue-design/