سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آژانس خبری آنلاین

قوانین آژانس مسافرتی + آشنایی با کار کارمند آژانس مسافرتی


امروزه صنعت گردشگری یکی از بهترین منابع درآمد و تبادل فرهنگی بین کشورهاست. گردشگری امروزی در خلال انقلاب صنعتی بین سال‌های 1750 تا 1850 ایجاد شد و توماس کوک انگلیسی اولین آژانس مسافرتی در انگلستان را در سال 1845 افتتاح کرد و همچنین اولین آژانس مسافرتی و جهانگردی ایران به نام ایران تور و اولین آژانس مسافرتی برادران مهاجری آغاز به کار کرد. فعالیت در تهران در سال 1319 در سال 1324-1325 مصادف با شروع فعالیت پروازی شرکت های هواپیمایی در کشور ایران بود. برای آشنایی با قوانین آزانس های هواپیمایی، با دستی بر ایران همراه باشید.

طبق قانون، انواع آژانس های مسافرتی به شرح زیر است:

بر اساس بندهای الف - ب - ج ماده 1 آیین نامه نظارت بر تأسیس و فعالیت آژانس های سیاحتی، سیاحتی، سیاحتی و زیارتی مصوب تفاهم نامه، آژانس های مسافرتی به 3 دسته تقسیم می شوند:

1- آژانس های مسافرتی حق برگزاری تور را ندارند

بند الف) آژانس های مسافرتی مندرج در بند الف بند 1 آیین نامه مذکور زیر نظر مستقیم سازمان هواپیمایی کشوری بوده و وظیفه اصلی آنها فروش بلیط هواپیما داخلی و خارجی می باشد. لازم به ذکر است که اینگونه دفاتر حق برگزاری تور را ندارند. همچنین حق فروش تور از طریق دفاتر سازمانی دیگر را ندارند. اصولاً اجازه عقد قرارداد با مسافران را ندارند.

2- فقط آژانس های مسافرتی مجاز به برگزاری تورهای عربستان سعودی یا عراق و سوریه.

بند ب) آژانس های مسافرتی توریستی مندرج در بند «ب» ماده 1 آیین نامه فوق مستقیماً تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و وظیفه اصلی آنها ساماندهی انواع گردشگری داخلی و خارجی، هتلداری است. فعالیت ها رزرو، اخذ ویزا و سایر فعالیت های مرتبط با صنعت گردشگری. یادآور می‌شویم این دفتر و آژانس‌های گردشگری حق برگزاری تورهای کشورهای عربستان، سوریه و عراق را ندارند.

3- آژانس های مسافرتی و سیاحتی که زیر نظر حج اوقاف و امور خیریه هستند و حق برگزاری تورهای غیر حج را ندارند.

ج) آژانس های مسافرتی مذکور در بند ج ماده 1 آیین نامه فوق تحت نظارت مستقیم تشکل های زیارتی بوده و فعالیت اصلی آنها در عربستان سعودی، سوریه و عراق می باشد (همچنین می توانند سفرهای زیارتی داخلی را ترتیب دهند). آژانس ها اجازه تردد خارج از مسیر زیارتی را ندارند.

نکته مهم در مورد آژانس مسافرتی:

البته هر آژانس مسافرتی می تواند یک یا چند آژانس فوق را داشته باشد. البته شرایط لازم برای راه اندازی دفتر خدمات مسافرتی علاوه بر شرایط عمومی 5 سال سابقه کار و گواهی گذراندن دوره آموزشی مدیریت فنی می باشد. آیین نامه و دستورات دفاتر هواپیمایی و گردشگری مصوب 1371 با آیین نامه سال 1373 مشتمل بر 29 ماده می باشد. که در واقع ساختار سازمانی دفاتر است که از 5 واحد ساختاری - عملیات فروش و بازاریابی تشکیل شده است. صرفه جویی در فضا - اداری و اجرایی - برای انجام محاسبات و امور مالی. فروش و صدور بلیت پروازهای داخلی و خارجی بر اساس قوانین و مقررات آنها انجام می شود و تابع قوانین بین المللی می باشد.

آژانس مسافرتی چیست؟

فراهم کردن مکان و موقعیت مناسب برای بازدید مشتریان است. وظیفه دفتر آژانس مسافرتی آماده سازی امکان صرفه جویی در فضا در برنامه سفر، رزرو صندلی در پرواز یا تخت هتل و ... می باشد. دفتر گردشگری نیز به عنوان منبع اطلاعاتی برای مشتریان در نظر گرفته می شود و برای سفری بهتر توصیه و راهنمایی می کند. کارکنان این دفاتر متخصصانی هستند که از محصولات ارائه شده توسط سازمان خود آگاهی دارند.

ویژگی های آژانس مسافرتی:

اکثر آژانس های مسافرتی در مدیریت سفر تخصص دارند و به مشتریان در انتخاب بسته تعطیلات و بروشورهای مسافرتی کمک می کنند. بسته ای که توسط آژانس مسافرتی ارائه می شود ممکن است شامل: مسیرهای سفر، استراحتگاه ها و محل اقامت، اطلاعات ارز محلی و غیره باشد. آژانس های مسافرتی از طریق تلفن، ایمیل، پیامک، فکس و دفاتر پست با مشتریان ارتباط برقرار می کنند. آژانس های مسافرتی از طریق گردشگران راهی برای گذراندن تعطیلات و تدارک یک سفر برنامه ریزی شده ایجاد می کنند و بر این اساس تماس با مشتری را سازماندهی و نظارت می کنند.

یک آژانس مسافرتی رزرو بلیط هواپیما و هتل را انجام می دهد و از طریق برنامه های کامپیوتری برای کرایه اتومبیل و سفرهای تعطیلات به مشتریان توصیه می کند. آژانس های مسافرتی در مورد پاسپورت، واکسیناسیون مورد نیاز برای ورود به کشور مقصد، ویزا و بیمه مسافرتی به مشتریان مشاوره می دهند. پس از فروش بلیط، آژانس های مسافرتی با مشتریان و مجریان تور تماس می گیرند. آژانس های مسافرتی پس از فروش با خطوط هوایی تعامل مالی دارند. آژانس های مسافرتی گاهی اوقات در روزهای تعطیل و بیش از پنج روز کاری در هفته (شنبه تا پنجشنبه) و در ساعات کاری عادی روزانه کار می کنند. محیط اداری، میزها و قسمت های نشیمن مورد توجه مشتریان قرار می گیرد، کارها به سرعت از طریق کامپیوتر انجام می شود و از لباس های فرم مناسب و زیبا برای کارکنان استفاده می شود. آژانس های مسافرتی به منظور ارتقای کیفیت کار و افزایش دانش عملی، دوره های آموزشی کوتاه مدت را به کارکنان ارائه می دهند.