مراحل ساخت جعبه شیرینی
طراحی جعبه توسط طراحان مجرب در این زمینه انجام می شود. این طراحان اصول قالب بندی جعبه را می دانند و معمولا از نرم افزارهایی مانند کورل، فتوشاپ و ایلوستریتور برای انجام کارهای خود استفاده می کنند. ملاحظات مربوط به انتخاب بهترین نوع بسته بندی از نظر ساختار، ظاهر و چاپ نیز از دیگر وظایف طراحان جعبه سفارشی است. .
در واقع ابتدا طراح - مطابق میل مشتری - بهترین طرح خود را برای چاپ کارتن ارائه می دهد. سپس مشتری طرح را تایید می کند و نمونه اولیه جعبه ساخته می شود. پس از ساخته شدن اولین نمونه از جعبه، تست های لازم برای رفع ایرادات انجام می شود و در نهایت طرح به مرحله چاپ نهایی می رسد.
انواع روش های چاپ جعبه
پنج روش اصلی برای چاپ جعبه وجود دارد که این پنج روش عبارتند از:
چاپ افست (لیتوگرافی)
فلکسوگرافی
چاپ دیجیتال یا جوهر افشان
قلمه
چاپ سیلک
هر یک از پنج روش اصلی چاپ جعبه دارای قابلیت ها و محدودیت هایی است. در پایان، به عنوان فردی که به دنبال چاپ جعبه های سفارشی است، با این ویژگی ها و محدودیت ها آشنا شوید تا بهترین گزینه را بر اساس نیازهای چاپ خود، از جمله فشار کار، کیفیت و هزینه انتخاب کنید.
بهترین راه برای چاپ جعبه تکی چیست؟
همانطور که گفته شد، چاپ افست، فلکسوگرافی، چاپ دیجیتال، چاپ گراور و چاپ صفحه همگی دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که می توانند شما را در انتخاب بهترین روش برای چاپ جعبه سفارشی راهنمایی کنند. به عنوان مثال، چاپ دیجیتال برای چاپ در تعداد کم و در سریع ترین زمان ممکن ایده آل است. بنابراین، اگر می خواهید جعبه سفارشی شما در زمان کوتاه و کمتر از 1000 قطعه چاپ شود، چاپ دیجیتال بهترین گزینه است. حال اگر قصد دارید جعبه سفارشی خود را در تیراژ بیش از 1000 قطعه چاپ کنید، چاپ افست بهترین گزینه محسوب می شود و اگر چاپ میلیونی باشد، چاپ گراور مناسب ترین روش خواهد بود.
کاربردها، مزایا و معایب هر یک از پنج روش چاپ
چاپ و بسته بندی رایگان
چاپ افست یکی از رایج ترین روش های چاپ است که در آن جوهر از پلیت به پلیت منتقل شده و از آنجا به لایه های مختلف می رسد. معمولا از چاپ افست در تولید انبوه یک محصول استفاده می شود. به عنوان مثال، از چاپ افست برای چاپ روزنامه، بروشور، مجلات و جعبه های تیراژ استفاده می شود. همچنین برای چاپ افست، چاپ مقوا تاشو و چاپ لیبل استفاده می شود. چاپ افست یکی از پرکاربردترین روش های چاپ برای داشتن محصولات با کیفیت بالا و کم هزینه (تیراژ بالا) می باشد. اگرچه چاپ افست می تواند از بیش از چهار رنگ استفاده کند، اما معمولا از یک یا دو رنگ استفاده می شود. این روش برای چاپ باکس مات و چاپ باکس گلاسه کاربرد دارد که هر دو جلوه خاصی به محصول می دهند. اگرچه مزایای روش چاپ افست بسیار زیاد است، اما زمان زیاد این روش را می توان یکی از معایب مهم چاپ افست دانست.
فلکسوگرافی برای چاپ جعبه و بسته بندی
فلکسوگرافی یکی از روش های چاپی است که در آن از صفحات انعطاف پذیر استفاده می شود. در واقع فلکسوگرافی نوعی لترپرس مدرن است که قابلیت چرخش با سرعت بالا را دارد و به همین دلیل می توان از فلکسوگرافی برای چاپ بر روی هر نوع ماده ای مانند پلاستیک، کاغذ و سلفون استفاده کرد. فلکسی پرینت به طور گسترده در بسترهای غیر متخلخل - که در انواع بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود - استفاده می شود.
این فرآیند بسیار شبیه به چاپ افست است، اما در چاپ فلکسی به جای صفحات تخت از پلیمر مقاوم در برابر نور استفاده می شود. هزینه چاپ با روش فلکسو کم و هزینه نصب و نصب ارزان است اما در مقایسه با چاپ چاپ (لیتوگرافی) کیفیت چاپ با روش فلکسو بسیار پایین است. بنابراین بهتر است از چاپ فلکسی برای چاپ تصاویر با کیفیت بالا برای فروش عمده جعبه شیرینی استفاده نکنید.
چاپ دیجیتال یا جعبه جوهر افشان
چاپ دیجیتال یا جوهر افشان عمدتاً برای تولید محصولات در مقیاس کوچک یا کوچک استفاده می شود. چاپ دیجیتال به طور گسترده ای برای چاپ روی محصولات کاغذی و بسته بندی های کاغذی استفاده می شود. علاوه بر این، روش جوهر افشان اغلب برای چاپ الگوی نوار استفاده می شود. چاپ دیجیتال هم اکنون در دسترس است و مشتری می تواند با طرح مورد نظر - با استفاده از چاپگر دیجیتال - به چاپخانه مراجعه کرده و بسته مورد نظر را با طرح مورد نظر در آن چاپ کند. از آنجایی که یک سند دیجیتال ساختاری ندارد، تکنیک هایی وجود دارد که می توان از آنها برای صرفه جویی در زمان استفاده کرد.
با این حال، چاپ دیجیتال برای چاپ محصولات با تیراژ بالا توصیه نمی شود، زیرا هزینه چاپ دیجیتال در تیراژ انبوه در مقایسه با سایر روش های چاپ سنتی بسیار بالا است.
کاربرد چاپ گراور در چاپ جعبه
چاپ گراور یکی از روش های رایج چاپ است که اغلب برای چاپ تعداد زیادی کاتالوگ و مجلات استفاده می شود. کیفیت عالی و سرعت بالا از مزایای اصلی چاپ گراور است. در چاپ گراور جوهر از استوانه ای که روی آن تراشیده می شود به پایه مورد نظر منتقل می شود و فرآیند چاپ انجام می شود. از دیگر مزایای چاپ گراور می توان به انعطاف پذیری طراحی دستگاه چاپ و سادگی فرآیند چاپ اشاره کرد. امروزه یکی از مهمترین کاربردهای چاپ گراور، بازار بسته بندی است و پیش بینی می شود استفاده از این روش چاپ در آینده رو به رشد باشد. از آنجایی که هزینه چاپ گراور بسیار بالا است، استفاده از آن برای چاپ محصولات در مقادیر زیاد مناسب تر است.
جعبه چاپ سیلک
چاپ سیلک یکی از روش های چاپی است که در آن از مش برای انتقال جوهر بین لایه ها استفاده می شود. در حال حاضر متداول ترین مش استفاده شده از پلی استر است. نوع مش استفاده شده در فرآیند چاپ تاثیر و نتیجه طرح نهایی چاپ شده را تعیین می کند. از آنجایی که از ابریشم در فرآیند چاپ استفاده می شود، این روش به چاپ سیلک اسکرین معروف است. در چاپ سیلک، هر بار فقط یک رنگ چاپ می شود و برای ایجاد یک طرح یا تصویر چند رنگ، در فرآیند چاپ نیاز به چند صفحه است. از روش چاپ سیلک برای چاپ لیبل و اقلام تبلیغاتی استفاده می شود. همچنین چاپ سیلک یک انتخاب ایده آل برای چاپ گرافیک است، بنابراین می توان از آن برای چاپ جعبه های سفارشی با گرافیک باکیفیت استفاده کرد.
مرحله بعدی ساخت جعبه پس از چاپ است
پس از اینکه طرح مورد نظر مشتری بر روی متریال انتخابی چاپ شد، کارتن باید قبل از عرضه به بازار، مرحله تولید نهایی یا همان «چاپ پس کارتن» را طی کند. آستر کردن کارتن ها یکی از مراحل بعد از چاپ کارتن می باشد و توصیه می شود نوع درب کارتن متناسب با هدف شرکت شما و نحوه فروش آن باشد. مرحله سلفون با استفاده از اشعه ماوراء بنفش بر روی جعبه چاپ شده، افزودن پوشش لاک، فرم دهی و برش و در نهایت چسباندن از مهمترین مراحل بعد از چاپ جعبه است.