سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آژانس خبری آنلاین

خانه فولادی چیست؟ پیاده سازی و انواع آن


از آنجایی که در دنیای امروز روش های مرسوم دیگر پاسخگوی نیاز مسکن افراد نیست، باید از روش های مناسب و مناسب در قسمت های مختلف ساختمان استفاده کرد. استفاده از سقف های فلزی در ساختمان ها یکی از موثرترین و کارآمدترین روش هایی است که سرعت سقف ساختمان ها را بسیار افزایش داده است. از طرفی ساخت خاص این سقف باعث کاهش وزن آن شده و به طور موثر وزن کلی ساختمان را کاهش می دهد.

در اجرای سقف عرشه فولادی هیچ عملیات وقت گیر دیگری مانند ریخته گری وجود ندارد. این مشکل تاثیر زیادی در افزایش سرعت کار دارد. از طرفی سقف فولادی در ساخت و سازهای بتنی و فولادی کاربرد دارد، در ساختمان هایی با هر دو نوع اسکلت بسیار راحت و کاربردی است. این مشکلات باعث گسترش استفاده از این نوع سقف در ساختمان های مختلف شده است.

سقف عرشه فولادی چیست؟

عرشه فولادی نوعی سازه فلزی است که از ورق های فولادی ایجاد می شود. این سازه که حالت مواج دارد، وزن کم و در عین حال مقاومت بالایی دارد. به طور معمول در ساخت سازه های عرشه فولادی از ورق های گالوانیزه استفاده می شود. دلیل آنها مقاومت این ورق ها در برابر زنگ زدگی، قیمت مقرون به صرفه آنها نسبت به سایر ورق های با این ویژگی، استحکام بالا و وزن سبک آنها است.

در واقع برای ساخت سقف عرشه فولادی ابتدا این سازه فلزی گالوانیزه قرار داده شده و سپس روی آن بتن ریخته می شود. بنابراین فرآیند ساخت این نوع سقف ساده شده است. البته در بالای عرشه فولادی از آرماتور برای افزایش مقاومت سقف عرشه فولادی با اتصال بتن و آرماتور استفاده می شود.

در نتیجه سقف عرشه فولادی از مواد خاص مختلفی از جمله خود عرشه فولادی، آرماتور و بتن ساخته شده است. به این ترتیب فرآیند ساخت سقف در ساختمان ها با سرعت بالایی انجام می شود و نیاز به هزینه کمتری دارد. البته وزن کم این سقف ها یکی دیگر از ویژگی های بسیار جذاب است.

اجزای سقف فولادی

یک ورق فولادی

این قسمت از ورق های فولادی و معمولاً گالوانیزه تشکیل شده است که حالت موج دار دارند. این ورق ها به عنوان عرشه اصلی سقف مورد استفاده قرار می گیرند و بقیه قطعات روی آنها قرار می گیرند. بنابراین روی تیرهای افقی یا جانبی قرار می گیرند و سایر اجزا بر روی آنها سوار می شوند.

کاتر یا کاتر

جزء بعدی که در سقف های فلزی استفاده می شود ناودانی ها هستند. اگرچه گل میخ ها کوچکتر از سایر عناصر هستند، اما نقش مهمی دارند. برش ها به صورت میخ های کوچک انجام می شود و برای اتصال صفحات فولادی به تیرها استفاده می شود.

خالی از سکنه

یکی دیگر از اجزای مورد استفاده در اجرای سقف عرشه فولادی آرماتور است. پس از اینکه ورق عرشه فولادی چیده شد و با کمک ناودانی به تیر فرعی متصل شد، نوبت به اعمال آرماتور می رسد. آرماتورها با کاتر جوش داده شده و شبکه تشکیل می شود. این کار باعث ایجاد شبکه ای برای تقویت بتن می شود و مقاومت سقف عرشه فولادی بسیار افزایش می یابد.

بتن

در نهایت، بتن را می توان جزء نهایی در ایجاد سقف عرشه فولادی در نظر گرفت. بتن روی صفحه عرشه فولادی ریخته می شود تا به ضخامت مورد نیاز دست یابد. مش های تقویتی ایجاد شده نیز در داخل این بتن قرار می گیرند تا مقاومت سقف را افزایش دهند. نکته مهم در این مورد کیفیت بتن است که باید طبق استانداردها رعایت شود.

کاربرد سقف فولادی

1. ساخت کف فلزی

در ابتدای کار باید به طور مرتب ورق های گالوانیزه یا همان عرشه فولادی قرار داده شود. به این ترتیب این ورق بر روی نوار افقی یا کناری قرار می گیرد. از آنجایی که این ورق ها وزن سبکی دارند، می توانید آنها را با نیروی انسانی یا ابزارهای کوچک بچینید. این مرحله نیز با سرعت بالا انجام می شود.

2. اتصال به تیرها

در مرحله بعد، ورق گالوانیزه قرار داده شده روی تیر باید محکم وصل شود. این کار با استفاده از ناودانی انجام می شود به طور معمول، ورق سوراخ شده و میخ می شود، سپس با استفاده از روش قوس الکتریکی به تیر فرعی جوش داده می شود.

3. تقویت

در مرحله سوم باید یک شبکه اجرایی ایجاد شود. این کار با جوش دادن یک سری آرمیچر به قطب ها و اتصال بقیه انجام می شود. در نهایت شبکه ای مناسب از آرماتورها ایجاد می کنند و با قرار گرفتن در بتن، مقاومت سقف شمع فولادی را افزایش می دهند.

4. ریختن بتن

در مرحله نهایی، فرآیند بتن ریزی انجام می شود. ضخامت و وزن بتن بر اساس استانداردها تعیین می شود. بتن روی عرشه فولادی ریخته می شود و یک شبکه تقویت کننده داخل آن قرار می گیرد. در نهایت نجاری سطح خارجی بتن انجام شده و اجرای سقف فولادی به پایان می رسد.

محاسبه بتن برای سقف فولادی

ابتدا باید بتن مورد نیاز سقف عرشه فولادی محاسبه شود سپس بتن ریزی شود. زیرا اگر بتن ریخته شده بر روی سقف کمتر از مقدار لازم باشد از مقاومت آن کاسته و به سقف آسیب می رساند. مقدار زیاد بتن سقف را سنگین کرده و باعث ریزش آن می شود.

میزان دقیق بتن مورد نیاز برای سقف های ورق فولادی به عوامل زیادی از جمله مقاومت ورق گالوانیزه، فاصله بین بازشوها، نوع روکش فولادی و مواردی از این قبیل بستگی دارد که همه این موارد باید در نظر گرفته شود. بالاخره این کار انجام شد.

انواع سقف فولادی

به طور کلی این سقف ها را می توان به دو نوع کامپوزیت و غیر مرکب تقسیم کرد. سقف های کامپوزیت نیز در چندین دسته مختلف قرار می گیرند.

سقفی بی نظیر

سقف های عرشه فولادی غیر کامپوزیت کمتر رایج هستند و با نصب سازه عرشه فولادی و ریختن بتن ساخته می شوند. در واقع یک عرشه فولادی مانند قالب بتنی عمل می کند و مقاومت کمتری نسبت به سقف کامپوزیت ایجاد می کند. در روش های ساخت و ساز غیر کامپوزیتی نیز ممکن است از آرماتورهای قوی در زیر عرشه برای افزایش استحکام سقف استفاده شود. البته باید توجه داشت که قیمت سقف های غیر کامپوزیت کمتر از سقف های کامپوزیت است.

سقف کامپوزیت بدون استفاده از آرماتور

گاهی اوقات از میلگرد در سقف های کامپوزیت استفاده نمی شود و به جای آن از موارد دیگری استفاده می شود. در این گونه موارد یا در قسمت میانی ورق های گالوانیزه از ناودانی یا کاتر استفاده می شود و یا برای این کار ورق های پلکانی در نظر گرفته می شود. این مراحل معمولاً بزرگ هستند و پیوند خوبی بین دال و بتن ایجاد می کنند. اما باید توجه داشت که مقاومت این سقف ها به سقف هایی که از میلگرد استفاده می شود نمی رسد.

سقف کامپوزیت با تکیه گاه عقب

اغلب سقف های عرشه فلزی به صورت کامپوزیت ساخته می شوند. یعنی علاوه بر عرشه فولادی و بتنی عامل دیگری نیز دخیل است. عامل دیگری که در این سقف ها به کار می رود آرماتور یا میلگرد در اکثر موارد می باشد. استفاده از آرماتور در سطح بالایی عرشه فولادی استحکام سقف را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. در مناطقی که سقف نیاز به مقاومت بالایی دارد، این روش انتخاب خواهد شد.

مزایای سقف فلزی

استفاده از کفپوش های فلزی در سازه های بتنی و فولادی مزایای زیادی دارد. این مزایا در مناطق مختلف است و به همین دلیل در سراسر دنیا از این نوع سقف استفاده می شود. در زیر برخی از مزایای کلیدی این سقف ها آورده شده است.

سرعت بالای کار در فرآیند این سقف

سقف های فوق سبک در مقایسه با سقف های استاندارد سنگین تر هستند

حمل و نصب آسان مواد مورد نیاز برای این سقف های ورق گالوانیزه

امکان ایجاد چندین سقف به طور همزمان

کاهش تقاضای نیروی کار

کاهش نیاز به تجهیزات سنگین

با کاهش ضخامت بتن مورد نیاز، ضخامت سقف را کاهش دهید

امنیت بالایی ایجاد کنید

عایق صدا و حرارت

امکان استفاده در اقلیم های مختلف

ارتفاع سقف فلزی

همانطور که گفتیم صفحات گالوانیزه یا تخته های آهنی روی تیرهای فولادی و بتنی قرار می گیرند. فاصله بین دو تیر متوالی که در آن لایه های فولادی قرار می گیرند، دهانه سقف عرشه فولادی نامیده می شود. هرچه دهانه بزرگتر باشد، چوب کمتری در ساختمان استفاده می شود.

در نتیجه وزن سقف و سپس وزن نهایی ساختمان کاهش می یابد. در این مورد مهم است که حداکثر بازشو سقف عرشه فلزی را انتخاب کنید تا مقاومت مناسبی داشته باشد.

حداکثر فضای مجاز سقف تیرچه فولادی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی این موضوع به نوع ساختمان، محل قرارگیری آن، مصالح استفاده شده، نوع، کیفیت و استاندارد ورق فلزی یا فولادی بستگی دارد. برنامه هایی در این زمینه وجود دارد که می توان از آنها برای بدست آوردن این فاصله استفاده کرد.